CV verbeteren: 5 quick wins voor je CV

CV verbeteren

Wat appelbomen en het verbeteren van je CV met elkaar te maken hebben? Wij zeggen maar twee woorden: laaghangend fruit. Een paar kleine dingen op je CV verbeteren kan namelijk meteen een groot effect hebben. Bekijk hier 5 tips om binnen 10 minuten je CV te upgraden.

 

Waarom je CV verbeteren?

De manier waarop we tegenwoordig solliciteren is heel anders dan vroeger. Waar je ooit gewoon een bedrijf binnen liep en je CV overhandigde, gebeurt de eerste kennismaking nu veel meer digitaal. Meestal is je CV het eerste dat een potentiële werkgever van je ziet. Het is dan ook heel belangrijk om meteen een goede indruk achter te laten!

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan wil je natuurlijk een mooi CV laten zien. Met het opstellen van een goed CV hoef je echt geen uren bezig te zijn. Wij hebben 5 quick wins om je CV te verbeteren. De meeste ervan kosten maar 10 minuten en maken meteen een grote impact op je sollicitaties!

 

Tip 1: Zorg voor een strakke opmaak

Een consistente opmaak maakt dat je CV er netjes, verzorgd en gestructureerd uitziet. Zorg ervoor dat alle opsommingstekens hetzelfde zijn, lijn alle teksten op dezelfde manier uit en gebruik overal hetzelfde lettertype. Het lijkt misschien een kleinigheidje, maar het kan een wereld van verschil maken.

 

Tip 2: Zet belangrijke informatie boven ‘de vouw’

De meeste CV’s worden tegenwoordig van een scherm gelezen. Dan is het haast onmogelijk om alle informatie op een A4 in één keer goed te zien. Zorg er dus voor dat de belangrijkste informatie op de bovenste helft van het A4 staat. Met andere woorden: boven ‘de vouw’. Het is belangrijk om hier meteen indruk te maken, zodat de recruiter ook de rest van je CV wil lezen. Zet hier dus de informatie neer die sowieso gezien moet worden. Niet alleen contactinformatie en een persoonlijk profiel, maar vooral ook indrukwekkende resultaten en andere zaken die de aandacht van de lezer vasthouden.

 

Tip 3: Lees je CV hardop voor

De beste manier om te ontdekken of je CV lekker leesbaar is, is door je CV hardop voor te lezen. Dit duurt maar een paar minuten, maar je merkt meteen of er een lekkere flow in zit. Ook haal je kleine foutjes er zo veel gemakkelijker uit.

  EXTRA TIP   Vier oren horen meer dan twee! Als je iemand mee laat luisteren, dan spoor je foutjes nog net iets makkelijker op.

 

Tip 4: Maak resultaten concreet

Natuurlijk is het belangrijk om te vermelden dat je hebt bijgedragen aan het succes en de groei van je werkgever, maar het maakt nog veel meer indruk als je die resultaten concreet kunt maken. Bijvoorbeeld dat je jaar op jaar je salesdoelen met 25% hebt overtroffen. Of dat je gedurende je tijd bij dat bedrijf het klantenbestand hebt verdubbeld.

 

Tip 5: Focus!

Last but not least: ga je je CV verbeteren, zorg er dan voor dat er niet té veel informatie in staat. De kunst van het weglaten dus! Benoem alleen de zaken die echt relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert. Beperk jezelf het liefst tot twee A4’tjes.

 

CV verbeteren voor een succesvolle sollicitatie

Deze tips bewijzen dat je je CV met weinig moeite naar een hoger niveau kan tillen. Kleine aanpassingen met grote impact op je sollicitatie! Kan jouw CV wel een opfrisbeurt gebruiken of wil je hulp bij het verbeteren van je CV? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Dit bericht werd gepost in Blogs en getagt .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *