Zakelijk e-mailadres op je CV: een must

E-mailadres CV

Het is heel belangrijk om je e-mailadres op je CV te zetten. Maar hoe doe je dat? En waar? Lees hier de belangrijkste tips voor een goed, zakelijk e-mailadres op je CV.

 

Waarom moet je je e-mailadres op je CV zetten?

Als je gaat solliciteren, zal je werkgever meestal telefonisch of via e-mail contact met je opnemen. Daarom is het van groot belang om zowel je telefoonnummer als je e-mailadres op je CV te zetten. Maak het je nieuwe werkgever zo makkelijk mogelijk. Zorg er dan dus ook voor dat je contactinformatie goed zichtbaar op je CV staat.

Ook als je je sollicitatie per mail stuurt, moet je je e-mailadres vermelden op je CV. Het is namelijk niet zeker dat je begeleidende e-mail (met daarbij je e-mailadres) bij je CV bewaard wordt. Neem dus liever het zekere voor het onzekere en vermeld je e-mailadres op een prominente plek op je CV.

 
E-mailadres CV 2
 

> Download CV-template ‘Kira’

 

Wat als je geen e-mailadres hebt?

Het gebeurt niet vaak, maar het kan natuurlijk zijn dat je helemaal geen e-mailadres hebt. Dan is het zeker aan te raden om een e-mailadres aan te maken. Dit kan gratis via bijvoorbeeld Gmail of Outlook.

  TIP    Check je e-mailadres regelmatig, ook (zeker!) als je je e-mailadres speciaal hebt aangemaakt voor een sollicitatie. Zo loop je geen risico dat je een belangrijk mailtje of uitnodiging van je potentiële werkgever mist.

 

Wat is een goed e-mailadres voor sollicitaties?

Het is een must om een zakelijk e-mailadres te gebruiken bij een sollicitatie. Vermeld dus niet het e-mailadres dat je ooit op de middelbare school hebt aangemaakt, maar eentje die professioneel is en een combinatie van je voornaam of voorletter en achternaam bevat.

  TIP    Als het even kan, gebruik dan een e-mailadres dat makkelijk te onthouden is voor mensen die jou niet kennen. Het meest standaard e-mailadres is een combinatie van je voornaam en je achternaam.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van professionele e-mailadressen voor iemand met de naam Anna Hendriks:

 
 

Welke e-mailadressen kun je beter vermijden?

Niet alle e-mailadressen zijn geschikt voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld voor een sollicitatie. Je kunt een grappig bedoeld e-mailadres gerust gebruiken als je mailt met je vrienden, maar niet in een zakelijk contact met je nieuwe werkgever. Dat is echt een afknapper.

Sterker nog: een ‘grappig’ bedoeld, informeel e-mailadres kan net zo erg in je nadeel werken als een sollicitatiebrief vol spelfouten. Kortom: speel op veilig en vermijd e-mailadressen zoals in onderstaande voorbeelden.

 

‘Foute’ e-mailadressen voor een sollicitatie

 

Gebruik nooit het e-mailadres van je huidige werkgever

Ook al gebruik je je werkmail het vaakst, toch is het niet aan te raden het e-mailadres van je huidige werkgever op je CV te zetten. Dit staat onprofessioneel. Bovendien kan het je in een lastig parket brengen bij je huidige werkgever, als ze er op die manier achter komen dat je aan het solliciteren bent.

 

Waar zet je je e-mailadres op je CV?

Ga je solliciteren, dan wil je natuurlijk dat er snel en makkelijk contact met je kan worden opgenomen. Zorg er dus voor dat je e-mailadres bovenaan je CV staat en goed zichtbaar is. De meest logische plek voor je e-mailadres op je CV is onder het kopje ‘Personalia‘.

Je kunt hier ook een icoontje voor gebruiken, zoals je vaak ziet in onze CV voorbeelden. Bijvoorbeeld van een envelopje (✉). Of niet, dan houd je het lekker clean.

 

E-mailadres CV voorbeeld 1

E-mailadres CV voorbeeld 2

E-mailadres CV voorbeeld 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *