LinkedIn URL in CV zetten? Check hier hoe!

LinkedIn URL CV

Heb je een goed profiel op LinkedIn? Dan kun je je LinkedIn URL op je CV zetten. Hier lees je hoe je dat doet in 5 simpele stappen.

 

Waarom zou je je LinkedIn toevoegen aan je CV?

LinkedIn is eigenlijk je online CV, maar dan met veel meer ruimte. Waar je de lengte van je papieren CV meestal moet beperken tot 2 A4’tjes, heb je die restricties op LinkedIn niet. Daarom kan het heel waardevol zijn om je LinkedIn link op je CV te zetten. Zo kun je recruiters direct op weg helpen als ze meer over je willen weten.

  TIP   Zorg ervoor dat je op je LinkedIn min of meer dezelfde informatie hebt staan als op je CV. Komen je CV en LinkedIn niet overeen, dan kan dat voor veel verwarring zorgen – en dat is wel het laatste wat je wil als je aan het solliciteren bent. Dus: update en professionaliseer je profiel voordat je je LinkedIn link op je CV zet.

 

Waar vind je je LinkedIn URL?

Als je een openbaar profiel hebt op LinkedIn, dan heeft deze een URL die je met anderen kunt delen. Dit begint altijd met www.linkedin.com/in. Er zijn een aantal manieren om deze URL te achterhalen:

 • Zoek op je voor- en achternaam in Google en klik op het resultaat dat naar je LinkedIn-profiel verwijst. De URL die nu bovenaan in je browser verschijnt is je LinkedIn URL.
 • Log in op LinkedIn en navigeer naar je eigen profiel. Klik dan rechts op ‘Uw openbare profiel en URL bewerken’. Je vindt hier in het rechtergedeelte je LinkedIn URL.
 

Een gepersonaliseerde LinkedIn URL

Standaard geeft LinkedIn ieder profiel een eigen URL. Dit is meestal een combinatie van je voor- en achternaam en een letter/cijferreeks. Bijvoorbeeld: linkedin.com/in/michelle-stapel-bb9687802.

Je kunt die letter/cijferreeks ook weghalen, zodat je LinkedIn URL alleen nog maar bestaat uit je voor- en achternaam. Bijvoorbeeld: linkedin.com/in/michellestapel. Je URL kan 3 tot 100 tekens bevatten.

Is je gewenste URL al bezet? Gebruik dan een andere volgorde: linkedin.com/in/stapelmichelle. Of gebruik alleen je voorletter(s): linkedin.com/in/mcstapel. Je kunt ook een koppelteken gebruiken: linkedin.com/in/michelle-stapel.

 

Voordelen van een gepersonaliseerde LinkedIn URL

Er zijn een aantal voordelen van een gepersonaliseerde LinkedIn URL:

Het ziet er netter en professioneler uit
Het oog wil ook wat, toch? Een gepersonaliseerde LinkedIn URL ziet er een stuk opgeruimder en zakelijker uit.

Je bent beter vindbaar op je naam in Google
Als mensen zoeken op je voor- en achternaam in Google, dan is de kans groter dat ze je LinkedIn-profiel vinden als je URL jouw naam bevat.

Je kunt de URL makkelijker delen, bijvoorbeeld op je CV
Een gepersonaliseerde URL op LinkedIn is meestal korter en daardoor makkelijker te onthouden en op je CV te zetten.

Je voorkomt dat iemand anders met ‘jouw’ URL aan de haal gaat
Heb je een voornaam en achternaam die vaak voorkomen? Dan kan het zijn dat een naamgenoot ‘jouw’ URL wegkaapt op LinkedIn. En dat wil je natuurlijk liever niet.

 

Zo personaliseer je je LinkedIn URL

Desktop
Dit is hoe je je openbare LinkedIn URL personaliseert op desktop:

 1. Log in op LinkedIn
 2. Navigeer naar je eigen profiel
 3. Klik rechts op ‘Openbaar profiel en URL bewerken’
 4. Klik dan op het potloodicoontje onder ‘Uw aangepaste URL bewerken’
 5. Verander je URL naar een combinatie van je voor- en achternaam
 6. Klik op ‘Opslaan’
 7. Et voilà: je LinkedIn URL is aangepast
 
LinkedIn URL personaliseren desktop

 

Mobiel / app
En dit is hoe je je openbare LinkedIn URL personaliseert op mobiel of in de LinkedIn app:

 1. Open de LinkedIn app of de mobiele website van LinkedIn en log in
 2. Ga omlaag naar het onderdeel ‘Contact’ en klik op het potloodicoon bij ‘Bewerken’
 3. Tik op de pagina ‘Contactgegevens bewerken’ op uw persoonlijke profiel-URL
 4. Klik dan op het potloodicoontje onder ‘Uw persoonlijke URL bewerken’
 5. Verander je URL naar een combinatie van je voor- en achternaam
 6. Klik op ‘Opslaan’
 7. En zie daar: je LinkedIn URL is aangepast
LinkedIN URL personaliseren mobiel
 

LinkedIn link op CV zetten: zo doe je dat

Nu je een goed profiel hebt en een gepersonaliseerde URL, kun je de LinkedIn link op je CV zetten. De beste plek hiervoor is onder je personalia of contactgegevens. Deze staan meestal bovenaan de eerste pagina van je CV.

Gebruik het icoon van LinkedIn of schrijf simpelweg ‘LinkedIn’ met daarachter je LinkedIn URL. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het gedeelte van de URL na /in/ te noteren en dit te hyperlinken naar de volledige URL, bijvoorbeeld /michellestapel. Recruiters weten dan dat ze je kunnen opzoeken op LinkedIn.

  TIP   Het is niet verstandig om alleen het woord ‘LinkedIn’ te hyperlinken zodat je erop kunt klikken. Als je potentiële werkgever je CV afdrukt, zal hij of zij de URL naar je LinkedIN-profiel niet kunnen zien. Maak je een CV in Word, dan wordt van een URL (beginnend met www.) automatisch een klikbare link gemaakt.

 

LinkedIn op CV voorbeeld

Veel van onze CV-sjablonen hebben bij de persoonlijke gegevens ruimte om de URL naar je LinkedIn-profiel weer te geven. Zie onderstaande voorbeelden van LinkedIn op een CV.

LinkedIn link op CV voorbeeld 1

LinkedIn URL CV voorbeeld 2

LinkedIn URL voorbeeld 3

Bekijk alle CV-templates  

Hoe zit het met andere social media?

Ben je actief op andere social media en is dat relevant voor je werk? Wil je bijvoorbeeld Social Media Manager worden of ben je een kunstartiest die zijn portfolio op Instagram heeft staan? Dan kan het waardevol zijn om deze social media kanalen ook op je CV te zetten. Dit doe je op eenzelfde manier als met LinkedIn, dus het liefst met een icoontje en de rechtstreekse URL naar je profiel.

 

En andersom dan, je CV op LinkedIn?

Hoewel het heel goed is om de URL naar je LinkedIn-profiel op je CV te zetten, is dat andersom minder handig. Er kleven meer nadelen dan voordelen aan je CV op LinkedIn plaatsen. Je kan er dus beter voor zorgen dat je LinkedIn-profiel volledig op orde en in lijn is met je CV, dan dat je de ‘gaten’ in je LinkedIn-profiel probeert te dichten met het uploaden van je CV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *