Persoonlijk profiel op je CV: schets wie je bent

Persoonlijk profiel op je CV: doen

Op je CV moet je laten zien wie je bent. Recruiters en werkgevers willen immers weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Een goed persoonlijk profiel op je CV is goud waard. We leggen je uit waarom!

Een persoonlijk profiel op je CV: dit is het

Een persoonlijk profiel op je CV, ook wel een profielschets genoemd, is een korte introductie over jezelf. In dit stukje tekst laat je eigenlijk zien wie je bent voordat je doorgaat met de harde feiten, zoals je werkervaring en opleidingen. Als we heel eerlijk zijn: tegenwoordig is een CV zonder profielschets eigenlijk geen goed CV meer. Het is jouw moment om te stralen!

Waarom een profielschets op je CV?

Een persoonlijk profiel op je CV laat de mens achter de feiten zien. Ook al bestaat een profielschets maar uit een paar korte zinnen, toch licht je daarmee al een tipje van de sluier op over wie jij bent. Dat maakt je meteen menselijk en benaderbaar, waardoor je langer top-of-mind blijft bij de recruiter of werkgever. Het profiel op je CV wakkert hun interesse aan, waardoor je de kans vergroot om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Zo schrijf je een goed persoonlijk profiel op je CV

De bedoeling van een persoonlijk profiel op je CV is dat je het ijs breekt. Laat zien wie je bent! Stel jezelf de volgende vragen om je profielschets op te baseren:

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat zijn mijn ambities?
  • Wat zoek ik in een nieuwe functie?
  • Wat maakt mij nou echt ‘mij’?

Je profieltekst mag best informeel zijn, als tegenhanger van je formele opsomming van je werkervaring en opleidingen. Creatief taalgebruik valt op, dus voorkom dooddoeners als “Ik ben een echte spin in het web”, want dat lezen recruiters al vaak genoeg. Onderbouw je kwaliteiten met voorbeelden; wat laat nou bijvoorbeeld zien dat jij écht creatief / een teamplayer / … bent? En last but not least: maak het vooral niet te ingewikkeld of te lang. Een profielschets van een paar regels is voldoende!

Doe dit vooral niet

Hoe moet een profielschets er vooral niet uit zien?

  • Verval niet in clichés (“Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging…”)
  • Vermijd lange lappen tekst – 4 tot 6 regels is genoeg
  • Maak geen droge opsomming van je competenties

Zo kun je het wel doen

Tips om een goed persoonlijk profiel te schrijven:

  • Schrijf je profielschets vanuit de eerste persoon (“Ik ben…”)
  • Geef je profieltekst een persoonlijke touch
  • Origineel taalgebruik werkt het beste

Voorbeelden van een goede profielschets op je CV

Het kan best lastig zijn om een goed persoonlijk profiel te schrijven voor op je CV. Niet iedereen is immers een geboren tekstschrijver. Bekijk ter inspiratie onderstaande voorbeelden maar eens, misschien zie je er wel iets tussen staat wat ook bij jou past!

Profielschets CV: voorbeeld 1

Ik ben gek op taal en (online) communicatie, maar ook de techniek achter websites en Google boeit me enorm. Een marketingjob waarin ik deze vakgebieden kan combineren, is me dan ook op het lijf geschreven. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, bijvoorbeeld met het ontwerpen van creatieve CV’s. Ik ben een harde werker met uitstekend oog voor detail. Teamspirit is voor mij erg belangrijk; successen mogen gevierd worden!

Profielschets CV: voorbeeld 2

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als commerciële denker en doener gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om het nét iets beter te doen dan de concurrent, dat is waar ik energie van krijg. Zo zorg ik ervoor dat klanten blijven terugkomen, ook in de toekomst.

Profielschets CV: voorbeeld 3

Ik heb een positieve houding, uitstekend inlevingsvermogen en ik wil dat iedereen de aandacht krijgt die hij nodig heeft – drie dingen die voor mij erg belangrijk zijn in de zorg. Dit wordt niet alleen gewaardeerd door mijn collega’s, maar zeker ook door patiënten. Als ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren, dan is mijn dag geslaagd.

Profielschets CV: voorbeeld 4

Ik ben een gedreven en enthousiaste zorgprofessional met een brede interesse en een gezonde ambitie, met name op het gebied van locatiemanagement. Als echte regelaar zie ik overal een uitdaging in. “Kan ik niet” komt niet in mijn vocabulaire voor. “Daar ga ik voor”, dat is mijn credo!

Profielschets CV: voorbeeld 5

Bij mij schijnt altijd de zon en ik beschik over een flinke dosis humor. Hiermee wil ik graag een inspirator zijn voor anderen. In mijn werk als leidinggevende vind ik het belangrijk om mensen te motiveren en te helpen ontdekken wat hun drijfveren zijn. Als mijn teamleden in hun kracht zijn, behalen we samen des te meer successen.

Profielschets CV: voorbeeld 6

Met mijn ambitieuze persoonlijkheid ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om te verbeteren en zo de prestaties van mijn team naar een hoger niveau te brengen. In mijn rol als leidinggevende heb ik ruime ervaring opgedaan in het doorvoeren van duurzame veranderingen binnen organisaties. Ik bied helderheid, heb een grote implementatiekracht en weet mijn ‘zachte’ kant te combineren met ‘harde’ skills.

Persoonlijk profiel voor studenten

Ben je nog aan het studeren en wil je een CV maken? Dan is een persoonlijk profiel op je CV echt van toegevoegde waarde. Je hebt immers nog niet veel werkervaring om te laten zien. Een persoonlijke noot op je student CV geeft je potentiële werkgever een goed idee van wie je bent, wat je drijfveren zijn en wat je te bieden hebt.

Ruimte op je CV voor een profielschets

Natuurlijk wil je dat je profielschets goed uit de verf komt, zowel qua inhoud als qua design. Bijna al onze CV-sjablonen hebben ruimte om een persoonlijk profiel op je CV op te nemen. Daar kun je dus direct mee aan de slag!

Onze populairste CV-templates met ruimte voor een persoonlijke introductie zijn:

CV-template 'Kira'

CV-template ‘Kira’

€ 15,95

Bekijk
CV-template 'Elisa'

CV-template ‘Elisa’

€ 19,95

Bekijk
CV-template 'Hugo'

CV-template ‘Hugo’

€ 14,95

Bekijk

Zit er nog niet tussen wat je zoekt? Bekijk dan hier alle CV-templates.

Een persoonlijk profiel voor je CV schrijven

Weet je al heel goed wat jouw sterke kanten en ambities zijn, maar lukt het je niet om dit onder woorden te brengen? Dan helpen wij je graag! Laat je door ons je CV herschrijven, dan zorgen we ook voor een pakkende, unieke profielschets op je CV. Zo is jouw droombaan al haast binnen handbereik.

Ja, ik wil hulp bij het schrijven van mijn CV

 

Tags

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top
Ben jij al klaar voor een succesvolle sollicitatie?

Gebruik onderstaande code voor 10% korting op het downloaden van je CV-template:

      TEMPLATEKORTING10