CV-format

Header CV format

Met een bijzonder CV-format val je op tussen de concurrenten

Recruiters kijken gemiddeld maar een paar seconden naar je CV. Het is dus heel belangrijk om in die korte tijd écht de aandacht te trekken. Met een creatief CV-format val je op en geef je de recruiter direct een kijkje in je leven. Een origineel CV-format weerspiegelt je persoonlijkheid en is daarom van ongekende waarde in een sollicitatieprocedure!

Het is helemaal niet nodig om een designer aan het werk te zetten om een mooi CV voor je te ontwerpen. Het is namelijk ook mogelijk om een origineel CV-format te downloaden, waarna je het zelf invult met je eigen informatie in Microsoft Word. Met zo’n kant-en-klaar design kun je jezelf op een smaakvolle, opvallende manier presenteren, zonder dat je zelf hoeft te stoeien met het design.

 

Bekijk al onze CV-formats:

 

Het juiste format voor je CV kiezen

Een CV moet er niet alleen goed uit zien, maar moet ook goed ‘voelen’. Daarmee bedoelen we niets anders dan: het CV-format moet passen bij jouw persoonlijkheid. Kortom: een goed CV straalt uit wie jij bent. Maar hoe kies je nu het beste CV-format voor jouw situatie? Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die je helpen bij het maken van je keuze voor een CV-format.

 

1. Past het curriculum vitae format bij jou?

Voel je je goed bij jouw CV-format? Stuur je ‘m met trots rond? Dát is wat we willen bereiken. Een CV-format moet aansluiten bij wie jij bent en waar je voor staat.

Ben je bijvoorbeeld een kat-uit-de-boom-kijker die zich het liefst wat op de achtergrond houdt? Dan is een CV-format met knalkleuren misschien niet de beste keuze. Ben je juist een visionair met uitgesproken ideeën? Dan kun je best wat meer uit de band springen met je CV. Uiteindelijk geldt: een goed CV is de perfecte combinatie van inhoud, zakelijkheid en creativiteit.

 

2. Sluit het CV-format aan bij de organisatie?

Houd bij je keuze voor een CV-format ook rekening met de organisatie waar je solliciteert. Een flitsend, uitbundig CV wordt door het ene bedrijf beter gewaardeerd dan het andere. En, misschien nog wel belangrijker, of het CV-format past bij de functie die je op het oog hebt. Voor een belangrijke, leidinggevende functie binnen een bedrijf zal je misschien minder baat hebben bij een opvallend CV dan wanneer je in de communicatiesector solliciteert.

 

3. Kun je in het document alle noodzakelijke informatie kwijt?

Een CV heeft een aantal vaste onderdelen. Sowieso vind je op een goed CV-format altijd je personalia, je werkervaring en je opleiding terug.

Daarnaast is er vaak ruimte voor aanvullende informatie, waaronder:

Laat je keuze voor een curriculum vitae format niet alleen afhangen van of er ruimte is voor alle onderdelen. Vaak kun je het format van je CV nog zo bijwerken dat alle tekst in het document past.

Heb je misschien een gat in je CV, of overweeg je een carrièreswitch te maken? Dan is een CV op basis van je vaardigheden (een vaardigheden-CV) wellicht een goed idee.

 

Waarom een CV downloaden?

Dankzij onze originele CV-formats val je echt op tijdens je sollicitatie, zonder dat je ingewikkelde ontwerpprogramma’s hoeft te gebruiken.

  • Onze CV-sjablonen zijn ontworpen in Microsoft Word
  • Vul het format eenvoudig met je eigen informatie
  • Groot aanbod van creatieve CV’s, van elegant tot minimalistisch
  • CV maken met een professionele layout en opmaak
 

Een CV-format gebruiken: zo werkt het

Een CV-format is niets anders dan een kant-en-klaar Microsoft Word-bestand. Hierin staat alle informatie die je wil invullen alvast in de juiste structuur. Ook het design, dus de lettertypes, accentkleuren en andere details zijn al in het CV-format verwerkt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het invullen van je eigen gegevens.

Via onze shop met CV-templates kies je welk format je het mooist vindt. Nadat je hebt afgerekend, ontvang je direct een downloadlink. Via deze link kun je je CV downloaden naar je computer of laptop.

In de download vind je:

  • Het CV-format als .docx-bestand
  • Een bijpassend format voor je sollicitatiebrief
  • Eventueel de bijzondere lettertypes die worden gebruikt, zodat je die op je eigen computer of laptop kan installeren
  • Een gedetailleerde handleiding, waarin we je stap voor stap laten zien hoe je het CV-format invult

Heb je enige kennis van Microsoft Word, dan zal je met onze CV’s overweg kunnen. De CV-formats zijn opgebouwd uit tekstvakken met voorbeeldteksten. Door de voorbeeldteksten te vervangen met je eigen gegevens, maak je in een handomdraai een mooi CV.