CV-format

Opvallen met een bijzonder CV-format

Recruiters kijken gemiddeld maar een paar seconden naar je CV. Het is dus heel belangrijk om in die korte tijd écht de aandacht te trekken. Met een creatief CV-format val je op en geef je de recruiter direct een kijkje in je leven. Een origineel CV-format weerspiegelt je persoonlijkheid en is daarom van ongekende waarde in een sollicitatieprocedure!

Het is helemaal niet nodig om een designer aan het werk te zetten om een mooi CV-format voor je te ontwerpen. Het is namelijk ook mogelijk om een origineel CV-format te downloaden, waarna je het zelf invult met je eigen informatie in Microsoft Word. Met een CV-format kun je jezelf op een smaakvolle, opvallende manier presenteren, zonder dat je zelf hoeft te stoeien met het design.

Waarom een CV-format downloaden?

Dankzij onze originele CV-formats val je echt op tijdens je sollicitatie, zonder dat je ingewikkelde ontwerpprogramma’s hoeft te gebruiken.

 • Onze CV-formats zijn ontworpen in Microsoft Word
 • Vul het CV-format eenvoudig met je eigen informatie
 • Groot aanbod van creatieve CV-formats, van elegant tot minimalistisch
 • CV maken met een professionele layout en opmaak
  Bekijk alle CV-formats

Dit zijn de best beoordeelde CV-formats van dit moment:

Klanten geven ons gemiddeld een 9,5

 

Wat onze klanten vinden van onze CV-formats

“Creatief CV heeft mij snel en kundig van advies kunnen voorzien!”

– Marloes

“Creatief CV maakt waar wat ze belooft. Zo prettig als iemand aan een half woord voldoende heeft!”

– Mieke

“Dankzij Creatief CV kan ik mijn CV makkelijk aanpassen en stuur ik ‘m met gepaste trots rond!”

– Mirjam

“Creatief CV denkt mee met de klant en adviseert op een vriendelijke manier. Aanrader!”

– Irith

Een CV-format gebruiken: zo werkt het

Een CV-format is niets anders dan een kant-en-klaar Microsoft Word-bestand. In een CV-format staat alle informatie die je wil invullen alvast in de juiste structuur. Ook het design, dus de lettertypes, accentkleuren en andere details zijn al in het CV-format verwerkt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het invullen van je eigen contactgegevens, werkervaring, opleiding enzovoort.

CV-format downloaden

Via onze shop met CV-templates kies je welk CV-format je het mooist vindt. Nadat je hebt afgerekend, ontvang je direct een downloadlink. Via deze link kun je je CV kan maken in Word

 • Optioneel: een bijpassend format voor je sollicitatiebrief
 • Als daar gebruik van wordt gemaakt in het CV-format, ontvang je ook de bijzondere lettertypes die je op je computer kan installeren
 • Indien nodig vind je in de download ook verschillende iconen en grafieken, waarmee je bijvoorbeeld de gradatie van je taalkennis kunt aangeven
 • Een gedetailleerde uitleg, waarin we je stap voor stap laten zien hoe je het CV-format kan invullen
 • Iedereen met basiskennis van Microsoft Word zal met onze CV-formats overweg kunnen. De CV-formats zijn opgebouwd uit tekstvakken, waardoor je eenvoudig de voorbeeldteksten kunt vervangen door je eigen gegevens.

  Vragen over je CV-format?

  Heb je ondanks de uitleg toch nog vragen over je CV-format? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we je kunnen helpen. Dat doen we graag!

  Wil het invullen van je CV-format ondanks het stappenplan echt niet lukken? No problemo. Je kunt ook namelijk ook een CV laten maken dankzij onze slimme invulservice. Wij vullen jouw gegevens dan binnen 3 werkdagen in in het door jou gekozen CV-format. Als je wil, kunnen we je ook helpen met je sollicitatiebrief.

  Naar de invulservice

  Het juiste CV-format kiezen

  Een CV-format moet er niet alleen goed uit zien, maar moet ook goed ‘voelen’. Daarmee bedoelen we niets anders dan: het CV-format moet passen bij jouw persoonlijkheid. Kortom: een goed CV-format straalt uit wie jij bent. Maar hoe kies je nu het beste CV-format voor jouw situatie? Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die je helpen bij het maken van je keuze voor een CV-format.

  Past het CV-format bij jou?

  Voel je je goed bij jouw CV-format? Stuur je ‘m met trots rond? Dát is wat we willen bereiken. Een CV-format moet aansluiten bij wie jij bent en waar je voor staat. Ben je bijvoorbeeld een kat-uit-de-boom-kijker die zich het liefst wat op de achtergrond houdt? Dan is een CV-format met knalkleuren misschien niet de beste keuze. Een goed CV is de perfecte combinatie van zakelijkheid en creativiteit.

  Sluit het CV-format aan bij de organisatie?

  Houd bij je keuze voor een CV-format ook rekening met de organisatie waar je solliciteert. Een flitsend, uitbundig CV wordt door het ene bedrijf beter gewaardeerd dan het andere. En, misschien nog wel belangrijker, of het CV-format past bij de functie die je op het oog hebt. Voor een belangrijke, leidinggevende functie binnen een bedrijf zal je misschien minder baat hebben bij een opvallend CV dan wanneer je in de communicatiesector solliciteert.

  De onderdelen op het CV-format

  Een CV-format heeft een vaste indeling. Sowieso vind je op een goed CV-format altijd je contactgegevens, je werkervaring en je opleiding terug. Daarnaast is er vaak ruimte voor aanvullende informatie, zoals een persoonlijke introductie, je nevenactiviteiten of een foto. Laat je keuze voor een CV-format niet alleen afhangen van de inhoud; vaak is er nog wel wat bij te schaven in de tekst of in het design.

  Heb je misschien een gat in je CV, of overweeg je een totaal andere carrière? Dan is een CV-format op basis van je vaardigheden (een vaardigheden-CV) wellicht een goed idee.

  Niet gevonden wat je zocht?

  Vind je tussen onze CV-templates net niet helemaal wat je zoekt? Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen. Wij helpen je graag verder.