CV maken in Word:
dit is hoe het werkt
dit is hoe het werkt
Een CV maken in Word hoeft niet ingewikkeld te zijn. CV’s bestaan vaak uit dezelfde onderdelen, zoals je werkervaring, personalia en gevolgde opleidingen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Door het grote aanbod op de arbeidsmarkt wordt een CV tegenwoordig slechts een paar seconden gescand in plaats grondig gelezen. Je CV layout is dus ook heel belangrijk. Ga je een CV maken in Word, dan kan je dat op verschillende manieren doen.
Ga je zelf een CV maken in Word? Dat kan en geeft je vrijheid om het CV naar je eigen wensen op te stellen. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben welke onderdelen je op je CV wilt uitlichten. Zet sowieso je personalia, werkervaring en gevolgde opleidingen in je CV. Daarnaast kun je natuurlijk nog veel meer informatie toevoegen, zoals je hobby’s, gevolgde cursussen, nevenactiviteiten en referenties. Lees ook eens ons blog over zelf je CV maken
In Microsoft Word staan een twintigtal sjablonen voor CV’s. Deze Word-sjablonen geven je wat houvast, waardoor je je informatie overzichtelijk kunt presenteren. Maar let op: omdat de layout van dergelijke standaard-sjablonen niet bijzonder is en veel van je concurrenten ook zo’n Word-sjabloon zullen gebruiken, is het lastig om écht indruk wil maken. Dan zul je toch een stapje extra moeten zetten. Bijvoorbeeld met een van onze CV-sjablonen.
Val op met een creatief CV! Ongeveer 80 procent van de sollicitanten kiest voor een traditioneel, conservatief en saai CV. Door het over een andere boeg te gooien, weet je de aandacht van de recruiter te trekken en is de kans groter dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Dus: stand out from the crowd!
Kies voor een CV-template en maak in een handomdraai van een opvallend CV. De voordelen van ’n CV maken in Word met CV-templates zijn:
Zelf een CV maken in Word?
Een CV-format bestaat altijd uit een aantal vaste onderdelen. We lichten ze hieronder graag toe.
Bij een CV maken in Word kun je naast bovenstaande ‘verplichte’ onderdelen nog veel meer informatie aan je CV toevoegen, zoals:
Ga je zelf een CV maken in Word en wil je meer informatie over wat er inhoudelijk op je CV moet staan? We hebben de do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet. Lees verder bij CV maken!
Ben je niet zo handig met Microsoft Word? Of vind je het lastig om te bepalen waar welke informatie moet komen te staan? Bij ons kun je ook je CV laten maken! Zo kun je toch een creatief, opvallend CV meesturen bij je sollicitatie.
CV laten makenMet een opvallend CV steek je je hoofd boven het maaiveld. Dat kan ervoor zorgen dat de recruiter je CV net iets langer scant dan gemiddeld. De kans wordt daardoor groter dat -ie ‘m echt helemaal gaat lezen en dat je uiteindelijk uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Omdat een CV maken in Word niet voor iedereen even eenvoudig is, geven we hieronder een paar eenvoudige tips om zelf een professioneel CV te maken.
Een schreefloze letter oogt iets moderner dan een ‘schreefletter’. Een CV is een zakelijk document, dus ‘Comic Sans’ is wellicht niet de slimste keuze.
Een CV is altijd anti-chronologisch. Dat betekent dat je meest recente werkervaring bovenaan staat. Vermeld ook altijd eerst je werkervaring en daarna pas je opleidingen.
Zorg ervoor dat je CV consistent is opgemaakt. Hou dus dezelfde opmaak aan voor iedere functie en opleiding. Zo voorkom je dat het een onoverzichtelijk rommeltje wordt.
Zorg er bij een CV maken in Word voor dat je genoeg witruimte houdt tussen de onderdelen. Houd in het gehele document dezelfde afstand aan tussen de onderdelen, bijvoorbeeld 3 blanco regels. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar leest ook prettiger.
Om je werkzaamheden en verantwoordelijkheden te beschrijven, kun je het beste opsommingstekens gebruiken. Zo maak je in één oogopslag de belangrijkste informatie inzichtelijk.
Plaats je een foto op je CV? Comprimeer deze dan om te voorkomen dat je CV te zwaar wordt. Dit scheelt al gauw een paar MB’s!
Ben je klaar met je CV maken in Word, print ‘m dan om te zien hoe het er op papier uitziet. Zo weet je ook wat je potentiële werkgever straks in z’n handen heeft.