CV maken in Word:

dit is hoe het werkt

CV maken in Word: hier moet je op letten

Een CV maken in Word hoeft niet ingewikkeld te zijn. CV’s bestaan vaak uit dezelfde onderdelen, zoals je werkervaring, personalia en gevolgde opleidingen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Door het grote aanbod op de arbeidsmarkt wordt een CV tegenwoordig slechts een paar seconden gescand in plaats grondig gelezen. Je CV layout is dus ook heel belangrijk. Ga je een CV maken in Word, dan kan je dat op verschillende manieren doen.

Methode 1: Zelf een CV maken in Word

Ga je zelf een CV maken in Word? Dat kan en geeft je vrijheid om het CV naar je eigen wensen op te stellen. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben welke onderdelen je op je CV wilt uitlichten. Zet sowieso je personalia, werkervaring en gevolgde opleidingen in je CV. Daarnaast kun je natuurlijk nog veel meer informatie toevoegen, zoals je hobby’s, gevolgde cursussen, nevenactiviteiten en referenties. Lees ook eens ons blog over zelf je CV maken

Methode 2: CV maken in Word met ‘n standaard Word-sjabloon

In Microsoft Word staan een twintigtal sjablonen voor CV’s. Deze Word-sjablonen geven je wat houvast, waardoor je je informatie overzichtelijk kunt presenteren. Maar let op: omdat de layout van dergelijke standaard-sjablonen niet bijzonder is en veel van je concurrenten ook zo’n Word-sjabloon zullen gebruiken, is het lastig om écht indruk wil maken. Dan zul je toch een stapje extra moeten zetten. Bijvoorbeeld met een van onze CV-sjablonen.

Methode 3 (TIP): CV maken in Word met ‘n creatief CV-template

Val op met een creatief CV! Ongeveer 80 procent van de sollicitanten kiest voor een traditioneel, conservatief en saai CV. Door het over een andere boeg te gooien, weet je de aandacht van de recruiter te trekken en is de kans groter dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Dus: stand out from the crowd!

Kies voor een CV-template en maak in een handomdraai van een opvallend CV. De voordelen van ‘n CV maken in Word met CV-templates zijn:

 • Professionele layout en opmaak in Microsoft Word
 • Geen gepuzzel met je gegevens: de informatie is al gestructureerd
 • Keuze uit vele opvallende CV-templates; modern, strak, creatief, kleurrijk, zwart-wit en nog veel meer
Bekijk alle CV-templates voor Word

Dit is de top 5 creatieve CV-templates voor Word:

CV-format ‘Olivier’

€19,95

CV-format ‘Nora’

€24,95

CV-format ‘Elisa’

€19,95

CV-format ‘Barbara’

€24,95

CV-format ‘Kira’

€15,95

Zelf een CV maken in Word?

Download een CV-template

Zelf een CV maken in Word, zo doe je dat

Een CV-format bestaat altijd uit een aantal vaste onderdelen. We lichten ze hieronder graag toe.

 • Persoonsgegevens. Uiteraard wil je dat je potentiële werkgever eenvoudig contact met je kan opnemen! Vermeld daarom altijd je volledige naam, je adres en woonplaats, je telefoonnummer en je e-mailadres.
 • Werkervaring. Vermeld de start- en einddatum van de functie, de functietitel, de organisatie en geef een korte toelichting op je werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Hou bij dit onderdeel een omgekeerde chronologische volgorde aan, waarbij je de meest recente werkervaring bovenaan zet.
 • Opleidingen. Je opleidingen kan je in eenzelfde format gieten als je werkervaring, dus: de start- en einddatum van de opleiding, de naam van de opleiding, het opleidingsinstituut en een korte toelichting. Geef ook aan of je een diploma hebt behaald.

Optionele informatie

Bij een CV maken in Word kun je naast bovenstaande ‘verplichte’ onderdelen nog veel meer informatie aan je CV toevoegen, zoals:

 • Een korte persoonlijke introductie
 • Gevolgde cursussen
 • Relevante nevenactiviteiten
 • Hobby’s
 • Talenkennis
 • Kennis van software
 • Referenties
 • Een goede profielfoto

De inhoud van je CV

Ga je zelf een CV maken in Word en wil je meer informatie over wat er inhoudelijk op je CV moet staan? We hebben de do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet. Lees verder bij CV maken!

Liever niet zelf stoeien met Word?

Ben je niet zo handig met Microsoft Word? Of vind je het lastig om te bepalen waar welke informatie moet komen te staan? Bij ons kun je ook je CV laten maken! Zo kun je toch een creatief, opvallend CV meesturen bij je sollicitatie.

CV laten maken

Tips voor CV maken in Word

Met een opvallend CV steek je je hoofd boven het maaiveld. Dat kan ervoor zorgen dat de recruiter je CV net iets langer scant dan gemiddeld. De kans wordt daardoor groter dat -ie ‘m echt helemaal gaat lezen en dat je uiteindelijk uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Omdat een CV maken in Word niet voor iedereen even eenvoudig is, geven we hieronder een paar eenvoudige tips om zelf een professioneel CV te maken.

1. Kies een professioneel lettertype

Een schreefloze letter oogt iets moderner dan een ‘schreefletter’. Een CV is een zakelijk document, dus ‘Comic Sans’ is wellicht niet de slimste keuze.

2. Anti-chronologische volgorde

Een CV is altijd anti-chronologisch. Dat betekent dat je meest recente werkervaring bovenaan staat. Vermeld ook altijd eerst je werkervaring en daarna pas je opleidingen.

3. Consistente opmaak

Zorg ervoor dat je CV consistent is opgemaakt. Hou dus dezelfde opmaak aan voor iedere functie en opleiding. Zo voorkom je dat het een onoverzichtelijk rommeltje wordt.

4. Genoeg witruimte tussen de onderdelen

Zorg er bij een CV maken in Word voor dat je genoeg witruimte houdt tussen de onderdelen. Houd in het gehele document dezelfde afstand aan tussen de onderdelen, bijvoorbeeld 3 blanco regels. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar leest ook prettiger.

5. Opsommingstekens

Om je werkzaamheden en verantwoordelijkheden te beschrijven, kun je het beste opsommingstekens gebruiken. Zo maak je in één oogopslag de belangrijkste informatie inzichtelijk.

6. Foto kleiner maken

Plaats je een foto op je CV? Comprimeer deze dan om te voorkomen dat je CV te zwaar wordt. Dit scheelt al gauw een paar MB’s!

7. Print je CV

Ben je klaar met je CV maken in Word, print ‘m dan om te zien hoe het er op papier uitziet. Zo weet je ook wat je potentiële werkgever straks in z’n handen heeft.

top
Ben jij al klaar voor een succesvolle sollicitatie?

Gebruik onderstaande code voor 10% korting op het downloaden van je CV-template:

      TEMPLATEKORTING10