CV opstellen?

Steek de handen
uit de mouwen

 

CV opstellen: waar begin je mee?

Hoe je begint met je CV opstellen, is door goed na te denken welk verhaal je wilt vertellen. Je CV is namelijk de uitgelezen kans om jezelf te verkopen aan een potentiële werkgever. Dat lukt alleen maar als je goed weet wie je bent, wat je kan en waar je voor staat. Ga je je CV opstellen, dan is het dus belangrijk dat je in grote lijnen weet wat je ‘verkooppraatje’ wordt.

Weet je wat je gaat vertellen? Bedenk dan hoe je wil dat je CV eruit komt te zien. Een groot deel van het CV opstellen is namelijk zorgen dat de boel aantrekkelijk is vormgegeven. Je kunt bijvoorbeeld een CV-sjabloon kopen, zodat je zowel het design als de structuur alvast op orde hebt.

Direct naar de CV-sjablonen

De onderdelen van een CV

Ieder CV is natuurlijk anders. Belangrijk is dat je in ieder geval de volgende zaken in je CV benoemt:

 • Je contactinformatie, want je wil natuurlijk goed bereikbaar zijn voor je potentiële werkgever
 • Een korte persoonlijke introductie waarin je jezelf voorstelt, als werknemer en als mens
 • Je werkervaring: wat heb je gedaan en wat zijn je bereikte resultaten?
 • De opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd
 • Je vaardigheden en competenties, zodat de lezer weet wat je sterke punten zijn

Bekijk een voorbeeld-CV

CV opstellen met behulp van een CV-template

CV ‘Olivier’

€19,95

CV ‘Nora’

€24,95

CV ‘Elisa’

€19,95

CV ‘Barbara’

€24,95

CV ‘Kira’

€15,95

 

Naar alle CV-templates

CV opstellen: voorbeeld


CV opbouw

CV opstellen aan de hand van een voorbeeld

Een goede opbouw van je CV is heel belangrijk. Hierboven zie je hoe je een voorbeeld van hoe je een CV kunt opstellen.

1. Werkervaring

Omschrijf hier de (belangrijkste en/of meest relevante) banen die je hebt gehad. Noem in ieder geval altijd de functietitel, de werkgever en de periode waarin je daar werkzaam bent geweest. Omschrijf concreet je werkzaamheden, verantwoordelijkheden en behaalde resultaten, het liefst puntsgewijs.

2. Profielfoto

In dit tijdperk van Google, Facebook en LinkedIn, raden wij aan om een profielfoto op je CV te plaatsen. Immers, je werkgever hoeft je naam maar in te tikken en hij ziet direct wie je bent. Lees wel eerst de do’s en don’ts voor een foto op je CV.

3. Personalia

‘Personalia’ is een verzamelnaam voor alle gegevens over jou als persoon, zoals je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, URL naar je LinkedIn-profiel, etc. Kortom: al je persoonlijke gegevens en contactinformatie.

4. Persoonlijk profiel

Op een goed CV mag een persoonlijke introductie niet ontbreken. Geef hier antwoord op drie vragen: wie ben je, wat kan je en wat zoek je.

 

5. Opleidingen

Onder je werkervaring geef je aan welke opleidingen je hebt gevolgd. Beschrijf hier langdurige opleidingen, beginnend bij de middelbare school. Ben je starter op de arbeidsmarkt, dan is het verstandiger om je opleidingen bovenaan te zetten.

6. Competenties

Som hier je competenties, ook wel kernkwaliteiten genoemd, op. Beperk je het liefst tot 5 à 7 competenties.

7. Cursussen

Heb je cursussen gevolgd of certificaten behaald die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem die dan ook op je CV. Maak de lijst niet te lang en verwijs eventueel naar je LinkedIn-profiel voor een uitputtende opsomming.

8. Talen

Spreek, schrijf en versta je meerdere talen? Dan kan het waardevol zijn om dit op je CV te vermelden. Middels kleine grafiekjes kun je aangeven hoe goed je een taal beheerst, zoals in het CV voorbeeld.

Extra onderdelen op je CV

Bij het CV opstellen kun je zoveel onderdelen op je CV toevoegen als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook referenties of korte quotes uit beoordelingen van collega’s of leidinggevenden vermelden. Of wat dacht je van hobby’s en interesses, kennis van specifieke software, nevenactiviteiten en vrijwilligerswerk, publicaties en onderscheidingen!

Laat je CV door ons opstellen

 

Tips voor het opstellen van je CV


De essentiële onderdelen op je CV

Je CV is een persoonlijk document. Ieder CV is dan ook anders. Maar welke onderdelen op je CV zijn nou eigenlijk ‘verplicht’ en welke onderdelen zijn optioneel? In dit blog vind je het antwoord!


» Lees verder

7 tips voor een goed CV

Een goed CV opstellen is niet zo lastig als het lijkt. In dit blog lees je 7 tips voor het maken van een goed CV. Zo ben je in no time een superheld in solliciteren!

» Lees verder

5 quick wins voor je CV

Wat appelbomen en het opstellen van je CV met elkaar te maken hebben? Wij zeggen maar twee woorden: laaghangend fruit. Een paar kleine dingen op je CV verbeteren kan namelijk meteen een groot effect hebben.

» Lees verder

Hulp nodig bij het opstellen van je CV?

Laat ons je helpen

Dit zeggen onze klanten over onze CV’s:


Wat fijn om op deze manier een CV op te stellen! En hij past ook nog eens echt bij mij. Snelle service en super blij met mijn nieuwe CV!

- Loes

Goede en duidelijke gebruiksaanwijzing over het opstellen van je CV. Je kunt je CV in alle kleuren en lettertypes verder aanpassen! TOP.

- Claudia

Dank voor jullie hulp en ondersteuning bij het opstellen van mijn curriculum vitae. Ik ben er erg blij mee.

- Anita

Ik ben echt superblij met mijn nieuwe CV en het opstellen van mijn CV was haast geen werk op deze manier, het werd zelfs leuk om ermee bezig te zijn!

- Natascha

 

Lees alle reviews

CV opstellen in Word

Ga je een CV opstellen in Word, dan kun je dat zelf doen of met behulp van de ingebouwde CV-sjablonen van Microsoft Word. Je kunt er echter ook voor kiezen om een CV te downloaden. Met een kant-en-klaar CV-template profiteer je namelijk niet alleen van een mooi design, maar ook van een handige hulp bij het CV opstellen. De opbouw is namelijk al ingebakken in het CV-template, al kan je die ook nog altijd naar wens aanpassen.

Maak een mooi CV met een van onze opvallende CV-templates. Na aankoop ontvang je binnen een paar minuten een downloadlink per e-mail. Je kan dus direct aan de slag!

Onze CV-templates zijn inclusief:

 • Het CV als .docx-bestand, zodat je zelf je CV in Word kan maken
 • Optioneel: een bijpassend template voor je sollicitatiebrief als .docx-bestand
 • Eventueel de bijzondere lettertypes, iconen en grafieken die in je CV-format worden gebruikt
 • Een stappenplan voor het opstellen van je CV

Wil je je CV liever geheel door ons laten maken? Kies dan voor de CV-template invulservice, dan zetten bij jouw huidige CV om in een van onze CV-templates.

Ben je niet alleen op zoek naar een goed CV-design, maar ook naar hulp bij de inhoud? Laat ons dan je CV herschrijven. Zo kun jij vol vertrouwen solliciteren op je droombaan!

Laat een goed CV maken

CV opstellen tips

Kun je wel wat tips gebruiken bij het CV opstellen? Je vindt ze hieronder:

 • Gebruik bij het opstellen van je CV actieve taal, zoals “Ik organiseerde…” of “Ik gaf leiding aan…”
 • Behaalde resultaten doen het altijd goed op je CV. Maak ze zo concreet mogelijk, bijvoorbeeld “30 procent meer omzet”.
 • Vermijd afkortingen en jargon, tenzij je binnen dezelfde branche solliciteert
 • Wees altijd eerlijk, want de gevolgen van liegen op je CV kunnen heel groot zijn.
 • Beschik je over speciale skills? Vermeld die dan ook op je CV, bijvoorbeeld als je een BHV-diploma hebt.
 • Een gat in je CV, daar moet je wat mee. Wees eerlijk over de reden van je werkloze periode, benoem wat je in de tussentijd wél hebt gedaan en kies eventueel voor een vaardigheden-CV, waarmee je de nadruk legt op je competenties in plaats van je (chronologische) werkervaring.
top
Ben jij al klaar voor een succesvolle sollicitatie?

Gebruik onderstaande code voor 10% korting op het downloaden van je CV-template:

      TEMPLATEKORTING10