CV vertalen

Engels CV nodig?

Ga je solliciteren bij een internationale organisatie? Dan wordt er steeds vaker om een Engels CV gevraagd. Engelse en Nederlandse CV’s verschillen niet veel van elkaar. Wij vertellen je graag waar je op moet letten. Bijvoorbeeld op het gebruik van de juiste woorden. Zo noem je je CV in het Engels meestal geen ‘curriculum vitae’, maar een ‘resume’.

Bekijk hier onze tips voor een Engels CV.

 

CV vertalen naar het Engels

Wij helpen je graag met het vertalen van je Nederlandse CV naar het Engels. Andersom, dus vertalen van Engels naar Nederlands, behoort ook tot de mogelijkheden. Honderden sollicitanten gingen je al voor!

Dit is onze vertaalservice:

 • CV vertalen van Nederlands naar Engels, of andersom
 • Controleren of het Engelse CV voldoet aan de Engelse/Amerikaanse standaarden
 • Controleren of alle informatie compleet is
 • CV opmaken in één van onze CV-templates
 

De kosten

Onze service ‘CV vertalen’ is beschikbaar vanaf €149,95, bij CV’s van 1 of 2 pagina’s. Afhankelijk van het aantal pagina’s dat je huidige CV beslaat, wordt de prijs €10 (3 of 4 A4’tjes) of €20 (bij 5 of meer A4’tjes) hoger.

Start aanvraag

Start je aanvraag voor het vertalen van je CV:

  Naam

   

  E-mailadres

   

  Telefoonnummer

   

  Upload je huidige CV

  Heb je geen (actueel) CV? Download dit Excel-bestand, vul je informatie in en voeg het hier weer toe als bijlage.

   

  Upload je profielfoto (optioneel)

   

  Welk CV-template kies je?

  Kies hier uit onze verschillende CV-templates.

   

  Welke accentkleur heeft je voorkeur?

   

  Hoe wil je je CV laten vertalen?

   

  Een korte introductie over jezelf

   

  Zodra je klikt op de button 'Verstuur je aanvraag', word je doorgestuurd naar de pagina waar je kunt betalen. Maak je keuzes en klik dan op de button 'Bestel direct' om de betaling te starten. De rest wijst zich vanzelf! Zodra je betaling is ontvangen, krijg je een e-mail waarin je leest wat de volgende stap is.

   

  Tips voor je CV vertalen naar het Engels

  Een Engels CV lijkt in veel aspecten op een Nederlands CV. Als je je Nederlandse CV gaat vertalen naar het Engels, kom je wel een aantal woorden tegen die wellicht niet makkelijk te vertalen zijn. Hieronder een overzicht.

  1. Personalia / contactinformatie

  Prominent op je CV staat je contactinformatie, zodat de lezer je gemakkelijk kan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan je e-mailadres en telefoonnummer. In dit rijtje geef je vaak ook persoonlijke informatie zoals je woonadres en je geboortedatum. In het Engels vertaal je dit onderdeel naar ‘Personal details’.

    TIP    Solliciteer je in het buitenland? Vergeet dan niet het landnummer voor je telefoonnummer te vermelden, dus: + 31 6 12 34 56 78.

    TIP    Solliciteer je bij een Amerikaans bedrijf? De antidiscriminatiewetten in de Verenigde Staten verbieden het om leeftijd, geslacht en burgerlijke staat op je CV te vermelden. In Engeland en de meeste andere landen is dat geen probleem.

   

  2. Persoonlijk profiel

  In een persoonlijk profiel stel je jezelf kort voor en geef je aan wat je drijfveren en kwaliteiten zijn. Dit is de plek om jezelf te ‘verkopen’ aan de lezer. Dit onderdeel vertaal je in het Engels naar ‘Profile’, ‘Summary’ of ‘Career objective’.

   

  3. Werkervaring

  De banen die je hebt gehad, vermeld je ook op je Engelse CV in de omgekeerde volgorde: je meest recente werkervaring staat bovenaan. Werkervaring vertaal je heel letterlijk met ‘Work experience’ of met ‘Work history’. Je kunt het ook ‘Employment’ noemen.

    TIP    Er zijn verschillende manieren om in het Engels een datum te noteren. De een is niet beter dan de ander, dus je mag zelf kiezen:

  • 9 January 2017
  • January 9, 2017
  • January 9th, 2017
  • 9th January, 2017

  4a. Opleidingen

  De opleidingen die je hebt gevolgd zet je, in antichronologische volgorde, onder het kopje ‘Education’. Het Nederlandse schoolsysteem is niet vergelijkbaar met dat in andere landen. Een letterlijke vertaling van ons onderwijs is er dan ook niet.

  Gebruik deze termen om je opleiding te beschrijven:

  • VMBO: Pre-vocational secondary education
  • HAVO: Senior general secondary education
  • VWO: Pre-university secondary education
  • MBO: Secondary vocational education
  • HBO: Higher professional education
  • WO: University education

  4b. Diploma’s

  Als je wil aangeven welke diploma’s je hebt gehaald, gebruik dan de volgende afkortingen:

  • A-level: de belangrijkste vakken die je tijdens je middelbare school hebt gevolgd (je vakkenpakket)
  • BA / BSc: bachelor (in kunsten of wetenschap)
  • MA / MSc: master (in kunsten of wetenschap)
  • PhD: doctoraat
  • Hons: diploma behaald met onderscheiding

   

  5. Overige onderdelen

  Net als een Nederlands CV kun je je Engelse CV zo uitgebreid maken als je maar wilt.

  • Competenties: ‘Qualities’, ‘competences’
  • Cursussen: ‘Courses’
  • Stages: ‘Internships’ (VS), ‘traineeships’ (VK)
  • Scriptie: ‘Thesis’
  • Proefschrift: ‘Dissertation’
  • Nevenactiviteiten: ‘Extracurricular activities’
  • Vrijwilligerswerk: ‘Volunteer work’
  • Vaardigheden: ‘(Professional) skills’
  • Talenkennis: ‘Language skills’
  • Computerkennis: ‘IT skills’, ‘computer skills’
  • Referenties: ‘References’, of het algemene ‘References available upon request’
  • Lidmaatschappen: ‘Memberships’, ‘professional affiliations’
  • Hobby’s en interesses: ‘Personal interests’, ‘hobbies’
  Zelf je CV vertalen?

   

  Verschillen tussen een Engels CV en een Nederlands CV

  Je kunt natuurlijk letterlijk je CV vertalen in het Engels, maar sommige delen van een Engels CV zijn wezenlijk anders dan wanneer je in Nederland solliciteert.

  Bescheiden zijn vs. jezelf verkopen
  Vooral als je in Amerika of bij een Amerikaans bedrijf solliciteert, is het belangrijk om jezelf te verkopen. Beschrijf je prestaties, kwaliteiten en ambities in je ‘career objective’. Hoewel er in Nederland enige bescheidenheid gewaardeerd wordt en we vooral zakelijk en objectief zijn, zijn Amerikanen over het algemeen niet bang om positief over zichzelf te praten. Schroom dus niet om gebruik te maken van superlatieven en te laten zien dat je goed bent in je werk!

  2 pagina’s vs. 1 pagina
  Een Engels CV (of Amerikaans CV) hoort niet meer dan 1 pagina te beslaan, terwijl in Nederland een CV van 2 pagina’s gebruikelijker is. Heb je toch meer dan 1 pagina nodig op je Engelse CV, vergeet dan niet de pagina’s onderaan te nummeren.

  Foto vs. geen foto
  Op een CV voor een Amerikaans bedrijf zet je geen foto. Schrijf je een CV voor een Brits bedrijf, dan mag het wel, maar het hoeft niet.

  Veel vs. weinig persoonlijke gegevens
  In Amerika is het erg ongebruikelijk om leeftijd, geslacht en burgerlijke staat te vermelden, omdat dit kan leiden tot discriminatie. In Engeland is het delen van deze informatie geen probleem.

  Referenties exclusief vs. inclusief contactgegevens
  Op een Nederlands CV plaats je meestal iets als ‘Referenties beschikbaar op aanvraag’. In een Engels CV wordt meer waarde gehecht aan referenties (‘Referees’). Bij voorkeur noem je er twee inclusief contactgegevens.

  CV vertalen: wij helpen je graag

  Wij hebben veel ervaring in het vertalen van CV’s. Natuurlijk houden we rekening met de benamingen van opleidingen en werkervaring, want die zijn op een Engels CV nou eenmaal anders dan op een Nederlands CV. Maar vertalen is niet alleen de tekst omzetten in een andere taal: we bekijken ook of het CV aansluit bij de gebruiken in het land waar je solliciteert. Dat alles doen we met een grote nauwkeurigheid, want we begrijpen maar al te goed dat een CV foutloos moet zijn!

  Heb je veel moeite met de Engelse taal? Ga dan bij jezelf na of de functie echt de moeite waard is, aangezien het gesprek meestal ook in het Engels wordt gevoerd.

   

  Zelf je CV vertalen in een van onze CV-templates

  Onze CV-templates zijn Word-bestanden waarin je alle onderdelen zelf kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de tussenkopjes vertalen naar het Engels. Wil je dus liever zelf aan de slag met het vertalen van je CV, dan kan dat ook met onze CV-templates. Handig toch?