CV voorbeeld:

direct aan de slag
met je sollicitatie

 

Een goed CV voorbeeld is het halve werk

Het is altijd fijn om een goed CV voorbeeld te hebben om op basis daarvan je eigen CV te gaan maken. We helpen je graag op weg! Hier vind je vele voorbeeld CV’s, zowel wat betreft het design als wat betreft de inhoud.

Bekijk onze voorbeeld CV’s

De voordelen van onze voorbeeld CV’s:

  • Ontworpen in Microsoft Word, dus eenvoudig in gebruik
  • Een CV voorbeeld bevat alvast een structuur (maar kun je ook zelf eenvoudig aanpassen)
  • Groot aanbod van creatieve voorbeeld CV’s, van sierlijk tot strak en modern

Bekijk deze 22 voorbeeld CV’s in Microsoft Word:

Meer CV voorbeelden

Inspiratie opdoen voor een sterke sollicitatie?

Bekijk onze CV voorbeelden

CV maken aan de hand van een voorbeeld

‘CV’ is een afkorting van Curriculum Vitae, wat letterlijk ‘levensloop’ betekent in het Latijn. In het CV staat wie je bent, over welke (werk)ervaring je beschikt en wat je kwaliteiten zijn. Stap voor stap vermeld je relevante informatie zoals je werkervaring, opleidingen en competenties. Hiermee leg je de nadruk op jouw kwaliteiten, die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert.
Bekijk hieronder een CV voorbeeld en lees uit welke onderdelen een goed CV bestaat.


CV voorbeeld

Opbouw van het CV: een voorbeeld

Een goede opbouw van je CV is heel belangrijk. Hierboven zie je hoe je een CV voorbeeld waarin veel verschillende CV onderdelen terugkomen.

1. Werkervaring

Beschrijf hier de (belangrijkste, meest relevante en/of meest recente) banen die je hebt gehad. Noem sowieso de functietitel, werkgever en de werkzame periode. Gebruik een opsomming voor je werkzaamheden en behaalde successen.

2. Profielfoto

Zet altijd een goede foto op je CV. Een CV zonder foto doet vermoeden dat je iets te verbergen hebt.

3. Personalia

‘Personalia’ is een verzamelnaam voor alle gegevens over jou als persoon, zoals je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, URL naar je LinkedIn-profiel, etc.

4. Persoonlijk profiel

In het persoonlijk profiel stel je jezelf in enkele zinnen voor. Je vertelt wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.

 

5. Opleidingen

Meerjarige studies zet je hier neer. De meest recente opleidingen zet je bovenaan. Noem in ieder geval de naam van de opleiding, wanneer je deze opleiding hebt gevolgd en waar.

6. Competenties

Welke persoonlijke eigenschappen zijn waardevol in je werk? Noem 5 à 7 competenties om de lezer alvast een beetje met je te laten kennismaken.

7. Cursussen

Heb je cursussen gevolgd of certificaten behaald die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem die dan ook op je CV.

8. Talen

Spreek, schrijf en versta je meerdere talen? Dan kan het waardevol zijn om dit op je CV te vermelden.

Extra onderdelen op je CV

Ga je een CV maken, vul dit dan (naast eerdergenoemde onderdelen) met andere relevante informatie, bijvoorbeeld referenties of vrijwilligerswerk. Of wat dacht je van hobby’s en interesses? Daarmee ben je in staat een completer beeld van jezelf te geven.

 

Bekijk onze tips voor een goed CV:


Hobby’s en interesses op je CV: gewoon doen!

Je hobby’s en interesses op je CV zetten, is dat een goed idee? De meningen van recruiters verschillen hierover, maar wij zeggen in de meeste gevallen: doen! Lees hier waarom.

» Lees verder

Referenties op je CV: wat kun je ermee?

Soms wordt er in de vacaturetekst al gevraagd om je referenties, soms pas later in de sollicitatieprocedure. Maar wat zijn referenties eigenlijk, hoe kun je referenties op je CV vermelden en waarom zou je dat eigenlijk doen?

» Lees verder

Competenties op je CV: onderscheid jezelf

Als je aan het solliciteren bent, komt het woord ‘competenties’ je vast bekend voor. Maar wat zijn competenties nou precies? En moet je je competenties op je CV zetten?

» Lees verder

CV voorbeeld in Word

Aan de hand van een voorbeeld CV kun je eenvoudig zelf aan de slag met het opstellen van je CV. Het is belangrijk dat het CV voorbeeld qua ‘look & feel’ aansluit op je persoonlijkheid, maar ook op de soort organisatie waarbij je solliciteert. Een financiële instelling stelt waarschijnlijk een wat zakelijker CV op prijs, terwijl een communicatiebureau een creatief CV juist aansprekender vindt.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien lastig om zelf een CV te maken in Word. Je denkt misschien: “Word doet nooit wat ik wil” of “Nee, daar heb ik echt het geduld niet voor”. Geen nood! Je kunt eenvoudig een CV voorbeeld downloaden in onze shop. Je past dit CV-sjabloon daarna eenvoudig aan in Microsoft Word. Het voordeel van zo’n voorbeeld CV is dat de structuur al min of meer vastligt. Natuurlijk kun je altijd zelf bepalen welke onderdelen je op je CV laat staan. Ook kun je allerlei zaken zelf wijzigen, zoals de kleur en de tussenkopjes. Zo heb je uiteindelijk een CV dat precies aansluit bij je wensen!

Kies een CV voorbeeld

Toch liever een CV laten maken?

Vind je onze CV voorbeelden mooi, maar heb je geen zin of tijd om ze zelf in te vullen met je eigen gegevens? Dan kun je het CV-format van jouw keuze ook door ons laten invullen. Binnen 3 werkdagen ontvang je een kant-en-klaar CV in je mailbox, dat je later ook altijd nog zelf kunt aanpassen.
> Direct naar onze invulservice

top
Ben jij al klaar voor een succesvolle sollicitatie?

Gebruik onderstaande code voor 10% korting op het downloaden van je CV-template:

      TEMPLATEKORTING10