CV voorbeeld

Header CV voorbeeld

Een goed CV voorbeeld is het halve werk

Het is altijd fijn om een goed CV voorbeeld te hebben om op basis daarvan je eigen CV te gaan maken. We helpen je graag op weg! Hier vind je vele voorbeeld CV’s, zowel wat betreft het design als wat betreft de inhoud.

 

Bekijk onze voorbeeld CV’s in Microsoft Word:

Wat is een CV?

‘CV’ is een afkorting van Curriculum Vitae, wat letterlijk ‘levensloop’ betekent in het Latijn. Het is een document dat je vaak nodig hebt om te solliciteren. Het is een beknopte weergave van je carrière tot nu toe.

De belangrijkste onderdelen op je CV zijn je personalia, werkervaring en opleidingen. Je kan je CV verder aanvullen met onderdelen zoals een persoonlijk profiel, competenties en vrijwilligerswerk.

 

Wat is de ideale lengte van een CV?

Met je CV wil je de aandacht trekken en de lezer overtuigen van jouw kwaliteiten en ervaring. Je CV moet dus niet te kort zijn, maar zeker ook niet te lang. In Nederland is twee pagina’s de perfecte lengte van een CV.

Heb je heel veel werkervaring, bijvoorbeeld omdat je interimmer bent? Dan kun je je CV uitbreiden tot drie pagina’s. Ben je een starter op de arbeidsmarkt? Dan is een CV van een pagina vaak al voldoende.

Al onze CV-formats bestaan standaard uit twee pagina’s. Heb je een voorbeeld CV gedownload en wil je het aantal pagina’s aanpassen? Dan kun je ons gerust een mailtje sturen, wij helpen je graag.

 

Opbouw van het CV: een voorbeeld

Een goede opbouw van je CV is heel belangrijk. Hieronder zie je hoe je een CV voorbeeld waarin de belangrijkste onderdelen terugkomen.

 
CV opbouw
 

1. Werkervaring

Beschrijf hier de (belangrijkste, meest relevante en/of meest recente) banen die je hebt gehad. Noem sowieso de functietitel, werkgever en de werkzame periode. Gebruik een opsomming voor je werkzaamheden en behaalde successen.

De volgorde op je CV van je werkervaring is meestal anti-chronologisch, dus je huidige functie bovenaan en je vorige functies daaronder. Hetzelfde geldt ook voor je opleidingen en cursussen.

 

2. Profielfoto

Zet altijd een goede foto op je CV. Een CV zonder foto doet vermoeden dat je iets te verbergen hebt.

 

3. Personalia

Personalia>‘ is een verzamelnaam voor alle gegevens over jou als persoon, zoals je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, URL naar je LinkedIn-profiel, etc.

 

4. Persoonlijk profiel

In het persoonlijk profiel stel je jezelf in enkele zinnen voor. Je vertelt wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.

 

5. Opleidingen

Meerjarige studies zet je hier neer. De meest recente opleidingen zet je bovenaan. Noem in ieder geval de naam van de opleiding, wanneer je deze opleiding hebt gevolgd en waar.

 

6. Competenties

Welke persoonlijke eigenschappen zijn waardevol in je werk? Noem 5 à 7 competenties om de lezer alvast een beetje met je te laten kennismaken.

 

7. Cursussen

Heb je cursussen gevolgd of certificaten behaald die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem die dan ook op je CV.

 

8. Talen

Spreek, schrijf en versta je meerdere talen? Dan kan het waardevol zijn om je talenkennis op je CV te vermelden.

 

Extra onderdelen op je CV

Ga je een CV maken, vul dit dan (naast eerdergenoemde onderdelen) met andere relevante informatie, bijvoorbeeld referenties of vrijwilligerswerk. Of wat dacht je van hobby’s en interesses? Daarmee ben je in staat een completer beeld van jezelf te geven.

 

CV voorbeeld invullen met je eigen gegevens

Aan de hand van bovenstaand voorbeeld CV kun je eenvoudig zelf aan de slag met het opstellen van je CV. Het is belangrijk dat het CV voorbeeld qua ‘look & feel’ aansluit op je persoonlijkheid, maar ook op de soort organisatie waarbij je solliciteert. Een financiële instelling stelt waarschijnlijk een wat zakelijker CV op prijs, terwijl een communicatiebureau een creatief CV juist aansprekender vindt.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien lastig om zelf een CV te maken in Word. Je denkt misschien: “Word doet nooit wat ik wil” of “Nee, daar heb ik echt het geduld niet voor”. Geen nood! Wij helpen je graag.

Je kunt bijvoorbeeld snel een CV voorbeeld downloaden in onze shop. Het voordeel van zo’n voorbeeld CV is dat de structuur al min of meer vastligt. Natuurlijk kun je altijd zelf bepalen welke onderdelen je op je CV laat staan. Ook kun je allerlei zaken zelf wijzigen, zoals de kleur en de tussenkopjes. Zo heb je uiteindelijk een CV dat precies aansluit bij je wensen!

 

Van een voorbeeld CV naar jouw eigen CV

Maar hoe moet je nou te werk gaan als je van een voorbeeld CV echt je eigen CV wil maken? Volg dit stappenplan.

 • Download een CV voorbeeld
 • Vul dit CV met je eigen gegevens
 • Maak je tekst makkelijk leesbaar: schrijf in korte, actieve zinnen en gebruik opsommingen
 • Spits de inhoud van je CV toe op de vacature
 • Sla je CV op als PDF om de opmaak te behouden
 • Zorg voor nette, duidelijke bestandsnaam
 • Schrijf eventueel een sollicitatiebrief en gebruik daarbij een passende opmaak, zodat je CV en brief een geheel vormen
 •  

  Toch liever een CV laten maken?

  Vind je onze CV voorbeelden mooi, maar heb je geen zin of tijd om ze zelf in te vullen met je eigen gegevens? Dan kun je het CV-sjabloon van jouw keuze ook door ons laten invullen. Binnen 3 werkdagen ontvang je een kant-en-klaar CV in je mailbox, dat je later ook altijd nog zelf kunt aanpassen.