Goed CV

Het belang van een goed CV

Je curriculum vitae is je visitekaartje. Meestal lezen recruiters zelfs eerst je CV en daarna pas je sollicitatiebrief. Het is dan ook heel belangrijk dat je in de eerste paar seconden al de aandacht weet te trekken en indruk maakt. Door een goed CV te maken, krijgt je potentiële werkgever in een oogopslag alle informatie te zien die hij nodig heeft.

Wil jij een goed CV maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen met het herschrijven van je CV. Of download een van onze CV-templates, zodat je meteen met de juiste indeling en opmaak kunt beginnen. Een goed CV is immers de basis van een goede sollicitatie!

Download een goed CV

Een goed CV maken in 5 simpele stappen

  1. Een goed CV begint met een gestructureerde indeling: bovenaan een persoonlijke introductie, daaronder werkervaring, vervolgens opleidingen en aan de zijkant contactgegevens, een profielfoto en aanvullende informatie. Bekijk alle onderdelen op een CV.
  2. Focus op wat echt relevant is, houd het kort en zet het belangrijkste op de bovenste helft van de eerste pagina.
  3. Let op je taalgebruik: schrijf to-the-point, actief en foutloos.
  4. Het oog wil ook wat, dus een goed CV heeft ook een nette opmaak. Werk bijvoorbeeld met een van onze CV-sjablonen.
  5. Doe de check: lees je CV goed door (het liefst hardop), zodat je alle foutjes eruit kunt halen.

In ons blog lees je nog meer tips voor een goed CV.

Dit zijn de populairste CV-templates van dit moment:

Klanten geven ons gemiddeld een 9,5

 

Dit zeggen andere klanten over ons

“Goed geregeld. Het CV zag er goed verzorgd uit, precies zoals ik het wilde hebben.”

– Dennis

“Gebruiksvriendelijke CV. Erg mooi, en goede structuur. Snelle service, binnen 5 minuten ben je aan de slag!”

– Jolanda

“Snel en gemakkelijk een leuk uitziend CV. Goede oplossing als je snel iets opvallends wilt maar geen grafisch vormgever bent.”

– Sila

“Hele fijne service. Op deze manier ziet je CV er goed uit. Makkelijk in te vullen. Ik ben er super blij mee!”

– Lotte

Hoe schrijf je een goed CV?

Een goed CV is een gestructureerd, relevant overzicht van je carrière. Op de eerste pagina noem je altijd je persoons- en contactgegevens (naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer). Geef ook aan wat je werkervaring tot dan toe is en welke opleidingen je hebt gevolgd. Daarnaast is het belangrijk om jezelf kort voor te stellen, bijvoorbeeld door een persoonlijk profiel te schrijven of door je kernkwaliteiten op te sommen, zodat werkgevers al een beetje weten wie jij bent en wat je competenties zijn.

In het ideale geval beperk je je CV tot 2 à 3 A4’tjes. Een goed CV is dus beknopt, maar wel volledig voor zover dit relevant is voor de vacature. Hoewel sommige experts claimen dat een CV niet langer dan 1 pagina moet zijn, zijn wij van mening dat een goed CV precies de juiste lengte heeft om alle informatie te tonen die de recruiter wil weten.

 

Een goed CV maken met een CV-sjabloon

Zie je er tegenop om te solliciteren, omdat je bang bent dat je niet opvalt tussen de andere kandidaten? Maak dan een goed CV met een van onze opvallende CV-templates. Na aankoop ontvang je binnen een paar minuten een downloadlink per e-mail. Je kan dus direct aan de slag!

Onze CV-templates zijn inclusief:

  • Het CV als .docx-bestand, zodat je zelf je CV in Word kan maken
  • Optioneel: een bijpassend template voor je sollicitatiebrief als .docx-bestand
  • Eventueel de bijzondere lettertypes, iconen en grafieken die in je CV-sjabloon worden gebruikt
  • Een handleiding waarin we uitleggen hoe jij een goed CV kunt maken

Wil je liever een kant-en-klaar CV in je mailbox ontvangen? Kies dan voor de CV-template invulservice, dan zetten wij jouw gegevens in een van onze CV-formats.

Ben je niet alleen op zoek naar een goed CV-sjabloon, maar ook naar een inhoudelijk goed CV? Laat ons dan je CV herschrijven. Daarmee weet je zeker dat je sollicitatie impact heeft!

Bekijk alle CV-templates

Tips voor het maken van een goed CV

1. Kies het juiste type CV

Grofweg bestaan er twee soorten CV’s: chronologische CV’s en vaardigheden-CV’s. Een chronologisch CV laat zien welke functies je hebt uitgevoerd, waarbij je meest recente baan bovenaan staat. In een vaardigheden-CV zet je je competenties centraal en niet zozeer je werkervaring. Beide soorten zijn goede CV’s, maar zijn voor verschillende doelen inzetbaar.

2. Introduceer jezelf

Een goed CV is een afspiegeling van wie jij bent. Dat gaat verder dan alleen een opsomming van je werkervaring en opleidingen. Wijd daarom ook een deel van je CV aan je ambities en vaardigheden, zodat de recruiter snel een indruk van je heeft.

3. Omschrijf wat je hebt gedaan en bereikt

Probeer de taakomschrijving van je huidige en vorige banen zo op te stellen dat je de nadruk legt op ervaringen, competenties en resultaten die belangrijk zijn voor de vacature waarop je solliciteert. In een goed CV is dat meestal in de vorm van een opsomming, omdat dit snel en prettig leest.

4. Wees selectief en relevant

Vaak ben je geneigd om oneindig door te gaan met het delen van informatie op je CV. De kunst is om te weten wanneer je moet stoppen ;-) Neem zoiets als ‘nevenactiviteiten’. Die zijn belangrijk om te noemen op je CV, omdat het aangeeft wat je nog meer kan naast (betaald) werk. Onze tip: kies uit wat past bij de vacature en maak er vooral geen ellenlange lijst van.

5. Maak je CV netjes op

Een goed CV begint met een nette layout. Je ervaring kan nog zo interessant zijn, als je CV chaotisch en saai is opgemaakt, dan wordt een recruiter daar niet enthousiast van. Ben je geen grafisch vormgever, maar wil je toch een mooi CV Bestel dan een van de CV-templates in onze shop.