Veelgestelde vragen

Header veelgestelde vragen

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Het is dus heel belangrijk om echt op te vallen tijdens je sollicitatie! Wij van Creatief-CV.nl helpen je daar graag bij. Maar we begrijpen ook dat je misschien nog wel wat vragen hebt. Geen zorgen: hier vind je het antwoord!

 

CV-template downloaden

Wat krijg ik nou eigenlijk als ik een CV-template koop?
Je krijgt precies wat je ziet op de website: de afbeeldingen van onze CV-templates zijn screenshots van de Word-bestanden, dus inclusief voorbeeldteksten, plaatjes, grafieken etc. Je kunt je CV-template vervolgens vullen met je eigen gegevens. Dat houdt in dat je de teksten uit je eigen CV kunt kopiëren en plakken in het CV-template. Hiervoor is alleen basiskennis van Microsoft Word nodig, dus je hoeft geen designer te zijn om toch te genieten van een mooi CV!
Ik heb een CV-template besteld. Waar kan ik dit nu downloaden?
Direct na je betaling sturen wij je een e-mail. In deze mail vind je een downloadlink waarmee je je CV-template direct kunt downloaden. Heb je de mail niet ontvangen, dan is deze in sommige gevallen in je spam folder beland. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.
Ik heb een CV-template besteld, maar ik heb nog geen downloadlink ontvangen. Wat nu?
Het duurt ongeveer 5 à 10 minuten voordat de downloadlink wordt verstuurd. In sommige gevallen komt onze e-mail aan in je spam folder. Heb je de downloadlink na een kwartier nog niet ontvangen en staat deze ook niet in de spam folder? Neem dan contact met ons op.
Hoe werkt het downloaden van een CV-template?
Kies in onze shop een CV-template dat je mooi vindt. Enkele minuten nadat je hebt betaald, ontvang je een e-mail met een downloadlink. Daarmee kun je je CV downloaden naar je computer.

Zodra je je CV-template hebt gedownload naar je computer, zie je een .zip-bestand staan. Als je dit uitpakt (dat kan heel eenvoudig in Windows Verkenner of Finder op Mac), zie je een map met je CV-template en eventueel het template voor je sollicitatiebrief. Indien van toepassing vind je hier ook de lettertypes, grafieken en iconen die worden gebruikt in je CV. Ten slotte hebben we voor ieder CV-template een handig stappenplan gemaakt, waarin precies wordt uitgelegd hoe je het CV-template kunt aanpassen.

Ik heb per ongeluk het verkeerde CV-template gekocht. Kan ik dit nog annuleren?
Dat is heel vervelend! Direct na je bestelling ontvang je de downloadlink al; dat kunnen we niet handmatig stopzetten. Maar geen zorgen: als je contact met ons opneemt, zullen we ervoor zorgen dat je alsnog het juiste CV-template ontvangt. Goede service: bij ons heel gewoon.
Zit er garantie op de CV-templates?
Onze CV-templates worden in een virusvrij Microsoft Word-bestand aan je gemaild. Bewaar de mail goed. Heb je per ongeluk een fout gemaakt bij het invullen van het CV-template en wil je graag opnieuw beginnen, dan kun je het template gewoon nog een keer downloaden.

CV-template gebruiken

In welk programma kan ik mijn CV bewerken?
Onze CV-templates worden gemaakt in Microsoft Word. Het maakt niet uit of je werkt op een Mac of op Windows: de CV-templates werken in iedere versie van Word. Helaas werken onze CV-templates op dit moment nog niet in Pages (programma van Apple) of Google Documenten.
Moet ik een expert zijn in Microsoft Word om mijn CV aan te passen?
Voor het invullen van een CV-template heb je alleen basiskennis van Microsoft Word nodig. Een CV-template wordt doorgaans opgebouwd uit een aantal tekstvakken. Je kopieert en plakt je eigen tekst gewoon over de voorbeeldteksten in het template heen. In het meegestuurde uitlegbestand vind je een gedetailleerd stappenplan hoe je je CV kunt aanpassen.

Heb je toch nog wat vragen, dan kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen. Wij helpen je graag!

Help, mijn CV ziet er in Word heel vreemd uit! Wat moet ik doen?
Geen zorgen, dat is waarschijnlijk omdat de juiste lettertypes nog niet geïnstalleerd zijn. We raden je aan altijd eerst het uitlegbestand te lezen, voordat je je CV gaat bewerken in Word. In het uitlegbestand staat precies beschreven wat je moet doen voordat je je CV in gebruik neemt. Heb je eenmaal de lettertypes geïnstalleerd, dan zul je zien dat je CV er ook in Word goed uitziet.
Het lettertype in mijn CV is anders dan op de website. Wat nu?
In haast ieder CV-template worden lettertypes gebruikt die niet standaard op iedere computer staan. De lettertypes worden meegestuurd en dien je eerst te installeren voordat je je CV kunt bewerken. Zodra je de lettertypes hebt geïnstalleerd, zal Microsoft Word deze automatisch herkennen en zal je CV er net zo uit zien als op deze website.
Hoe kan ik de meegeleverde lettertypes installeren?
Sommige CV-templates bevatten lettertypes die niet standaard op iedere computer staan. Daarom moeten deze lettertypes worden geïnstalleerd voordat je je CV-template kunt bewerken. Microsoft Word zal de lettertypes na installatie automatisch herkennen als je het programma de volgende keer opstart.

Windows 7/8/10: Dubbelklik op het lettertype en klik op Installeren. Meer informatie.
Mac OS X: Dubbelklik op het lettertype en klik op Installeer lettertype. Meer informatie.

Ik wil mijn eigen foto in het CV-template zetten. Hoe doe ik dat?
Wijzig je foto door met je rechtermuisknop te klikken op de voorbeeldfoto en te kiezen voor Afbeelding wijzigen. Selecteer nu je eigen foto en klik op Invoegen. Let op: in de meeste templates wordt een vierkante of ronde foto gebruikt. Daarvoor dient je eigen foto al vierkant te zijn. Selecteer je een rechthoekige foto, dan zal de uitsnede rechthoekig of ovaal worden.

Heb je hulp nodig met het bijsnijden van je foto? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Ik heb mijn CV als PDF opgeslagen, maar nu zie ik een witte rand om de pagina's. Wat nu?
Dat kan inderdaad gebeuren. Maar geen nood! Er is een eenvoudige oplossing voor.

Windows 7/8/10
Zorg ervoor dat je bij Pagina-indeling kiest voor een aangepaste marge, namelijk 0 mm aan alle randen. Sla je CV vervolgens op als PDF. Je zal zien dat de witte randen verdwenen zijn.

Mac OS X
Om de PDF op een Mac zonder witranden op te slaan, moet je eenmalig een apart papierformaat instellen:

1. Ga naar Bestand > Pagina-instelling.
2. Kies bij Papierformaat voor Aangepaste formaten.
3. Klik op het [+]-icoon om een nieuw papierformaat toe te voegen.
4. Vul in de velden ‘Boven’, ‘Rechts’, ‘Onder’ en ‘Links’ overal ‘0 mm’ in.
5. Hernoem dit papierformaat ‘Edge to edge’ door te dubbelklikken op ‘Naamloos’ in het venster links.
6. Het aangepaste papierformaat is nu opgeslagen.

Iedere keer als je je CV wil opslaan, selecteer dan eerst onder Bestand > Pagina-instelling het aangepaste papierformaat ‘Edge to edge’. Kies daarna onder Bestand voor Opslaan als en sla op als pdf. Het resultaat is een CV zonder witte randen.

Ik wil een CV-template in een andere kleur. Kan dat ook?
Ieder CV-template is standaard beschikbaar in 3 kleuren. Als je toch graag een andere kleur wil gebruiken, dan kun je dit zelf proberen. Doorgaans zijn alle gekleurde elementen in een CV-template aanpasbaar, mits je een beetje handig bent met Microsoft Word. Uitzonderingen zijn de CV-templates met gekleurde iconen, zoals Olivier: de gekleurde iconen zijn vaste afbeeldingen en zijn daarom niet aan te passen in Word.
Mijn CV bestaat uit meer dan 2 pagina's. Kan ik een extra pagina toevoegen aan mijn CV-template?
Wij adviseren om je CV te beperken tot 2 pagina’s. Wil je toch een CV dat uit meer dan 2 pagina’s bestaat, dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan een extra pagina aan je CV-template toevoegen.
 

CV-template laten invullen

Hoe snel ontvang ik mijn CV?
We begrijpen dat je zo snel mogelijk wil solliciteren met je nieuwe CV! Daarom versturen wij je CV altijd binnen 3 werkdagen nadat we je betaling hebben ontvangen.
Kan ik mijn CV later zelf nog wijzigen of aanpassen?
Jazeker! Wij maken je CV in Microsoft Word. Je kan je CV later dus eenvoudig aanpassen, bijvoorbeeld als je meer werkervaring hebt gekregen of als je een cursus hebt gevolgd. We raden je wel aan altijd eerst het uitlegbestand te lezen, voordat je je CV gaat bewerken. Daarin staat precies uitgelegd welke stappen je vooraf moet voltooien, bijvoorbeeld het installeren van de meegeleverde lettertypes.
In welk formaat sturen jullie mijn CV: in Word of als pdf?
We snappen dat het fijn is om meteen met je nieuwe CV aan de slag te kunnen, maar dat je ook de mogelijkheid wilt hebben om je CV later zelf nog aan te passen. Daarom sturen we je nieuwe CV zowel als Microsoft Word-bestand als in PDF. Wel zo makkelijk!
Ik heb een .zip-bestand ontvangen. Hoe moet ik dit openen?
Heb je een CV laten maken, dan sturen wij je een .zip-bestand. Dit is een map waarin alle benodigde bestanden staan. Gezipte mappen nemen minder ruimte in en zijn makkelijker te versturen. Het ‘uitpakken’ van een gezipte map is heel eenvoudig.

Windows 7/8/10: Download het .zip-bestand naar je computer. Open Windows Verkenner en dubbelklik op het .zip-bestand. De map opent nu. Kopieer de bestanden naar een andere locatie voordat je ze gaat bewerken. Meer informatie.
Mac OS X: Download het .zip-bestand naar je computer. Open Finder en dubbelklik op het .zip-bestand. Er wordt nu op dezelfde locatie een kopie gemaakt van het .zip-bestand. In de uitgepakte map vind je je bestanden, die je nu direct in gebruik kunt nemen.


Creatief-CV.nl

Geven CV's van Creatief-CV.nl garantie op een baan?
Uiteraard willen we net zo graag als jij dat je snel een baan vindt, maar helaas kunnen wij niet garanderen dat je direct aangenomen wordt als je een van onze CV-templates gebruikt. Uit eigen ervaring weten we wel dat onze creatieve CV’s lekker opvallen tussen de saaie, traditionele CV’s, en dat de kans daardoor groter is dan je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.
Waarom zou ik een creatief CV nodig hebben? Is een gewoon CV niet goed genoeg?
Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wij weten uit ervaring dat creatieve CV’s sneller de aandacht trekken en de kans groter is dat je positief opvalt bij de recruiter of werkgever. Maar het moet wel bij je passen. Wij zijn een CV als een papieren manier om jezelf voor te stellen. Ben je extravert, sociaal en enthousiast en wil je dat ook uitdragen bij je sollicitatie, dan zal een creatief CV goed bij je passen.

Of je een creatief CV kan gebruiken, ligt ook aan het bedrijf waar je solliciteert: een flitsend, uitbundig CV wordt door het ene bedrijf beter gewaardeerd dan het andere. En, misschien nog wel belangrijker, past het CV-format bij de functie die je op het oog hebt? Voor een invloedrijke, leidinggevende functie binnen een bedrijf zal je misschien minder baat hebben bij een opvallend CV dan wanneer je in de communicatiesector solliciteert.

Uiteindelijk is er maar één ding belangrijk: dat jij je goed voelt bij je CV en dat je ‘m met trots rondstuurt :-)

Ik wil echt uniek zijn. Loop ik niet de kans dat iemand anders met hetzelfde CV-template solliciteert?
Daar hoef je je geen zorgen om te maken: er zijn zoveel verschillende CV-templates in omloop dat de kans heel klein is dat iemand anders met exact hetzelfde CV solliciteert op dezelfde functie. Bovendien breiden wij onze collectie CV-templates continu uit, waardoor we om de zoveel maanden weer een compleet nieuw aanbod hebben. Zo zorgen we ervoor dat onze CV-templates uniek en speciaal blijven.

Wil je geen CV-template, maar wil je een eigen, uniek CV op maat laten maken? Dat kan ook! Stuur ons een berichtje, dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.

Staat er ook reclame van Creatief-CV.nl in mijn CV?
Nee, onze CV-templates zijn helemaal vrij van reclame, logo’s en andere verwijzingen naar onze website. Het is immers jouw CV, niet het onze ;-)

Betaling en privacy

Is bestellen bij Creatief-CV.nl veilig?
Zeker, een bestelling plaatsen op Creatief-CV.nl is hartstikke veilig. We hebben onze website beveiligd met een SSL-certificaat, waardoor je er een beveiligde verbinding is tussen jouw browser en onze server. Dat betekent dat jouw gegevens veilig overgedragen worden en niet zomaar onderschept kunnen worden.
Hoe kan ik betalen?
Bij ons kan je afrekenen met iDeal, Bancontact en Paypal. De betalingen worden afgehandeld door Mollie, onze payment service provider. Op je bankafschriften zie je je betaling daarom terug onder de naam ‘STG MOLLIE PAYMENTS’. Waarvoor is dit?
Hoe zit het met de bescherming van mijn persoonsgegevens?
Wij gaan met de grootste zorgvuldigheid om met jouw gegevens. We gebruiken je gegevens alleen voor het afhandelen van je bestelling en betaling. En uiteraard verkopen we jouw gegevens niet aan derden – dat zouden we zelf ook niet leuk vinden ;-) Kortom: jouw privé-gegevens blijven bij ons gewoon privé!

Lees onze privacyverklaring


Staat je vraag er niet tussen?

Niet getreurd: we hebben een prachtig contactformulier waarmee je al je vragen zo onze kant op stuurt. We streven ernaar je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!